IT juhid

Steve Jobs' iconic black turtleneck by Issey Miyake costs $270 ...
https://i.insider.com/58e7c4d477bb70b90c8b674d?width=1100&format=jpeg&auto=webp

Kui mõelda juhile, kelle stiili on raske üheselt määrata, siis tuleb esimesena mõttesse varalahkunud Steve Jobs. Jobsi on palju kritiseeritud ja samas kiidetud, kuna ta suutis Apple sihi õigeks keerata, vast kõige märkimisväärse asjana revolutsioneeris nutitelefoni. Pealtnäha teksapükse ja turtlenecki kandev malbe mehe juhtimisstiil oli väga vastuoluline, mis puudutas tema ja tema alluvate suhteid. Kokkuvõttes, kui peaks valima ühe, siis ma ütleks, et ta oli kõige rohkem power broker tüüpi juht, kuigi paljud pidasid teda absoluutseks Tech Jesus-esks ja suureks vaimseks isaks.




Teise tuntud juhina toon välja, Microsofti ühe asutaja, William Gates-i. Tema juhistiiliks on peetud autoritaarseks. Sellele on iseloomulik kontrolli haaramine kõige üle. Näiteks hoidis ta silma peal ka pikkaaegse tegevjuhi Steve Palmeri kulutustel, allkirjastades viimase kuluaruandeid. Samas tunnustas ta edasipüüdlikkust märgates oma alluvate panust. [1]
Kõige rohkem sobiks tema kohta aga öelda minu hinnangul Leader tüüpi juhiks, sest tal oli selge nägemus, millega ta suutis juhtida oma töötajaid nii, et see viis Microsofti eduni.


Head and shoulders photo of Bill Gates
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5c/Bill_Gates_June_2015.png/1024px-Bill_Gates_June_2015.png
Viited:

Comments